Annons
Nyheter

Åtalas för receptförfalskning

En 32-årig man från Kristianstad åtalades på tisdagen för förfalskning av ett tandläkarrecept.
Nyheter • Publicerad 25 september 2001

Den 32-årige mannen tyckte att tandläkaren hade skrivit ut för få smärtstillande tabletter till honom. Därför skrev han till en siffra på receptet så att det skulle gälla 125, istället för 25 Citodontabletter.

Personalen på apoteket på vårdcentralen på Näsby reagerade dock på att det kladdats på receptet. Man ringde därför upp tandläkaren och fick då besked att mannen förskrivits 25 Citodon. Det antalet fick han också ut och nöjde sig med det.

Annons

Apoteket tog emellertid också kontakt med polisen.

– Jag hade sådan fruktansvärd tandvärk att jag inte trodde att endast 25 Citodon skulle räcka till nästa dag när jag hade återbesök hos tandläkaren för att dra ut tanden. Därför kom jag på idén att ändra på receptet, detta trots att jag förstod att risken för upptäckt var stor, säger mannen i polisförhör.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons