Annons
Nyheter

Bångstyrig videokassett vållade trippelkrock

Den 18-årige bilföraren skulle lägga in en videokassett i bilens handskfack. Men kassetten trilskades och för ett ögonblick släppte föraren koncentrationen på vägen där han for fram, Bataljonsgatan i Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2001

Det skulle han inte gjort. I nästa ögonblick dånade han in i bakändan på en parkerad Volvo herrgårdsvagn. Och som om det inte skulle vara nog på eländet kastades den påkörda bilen fram och krockade en tredje bil!

Snacka om att "spela bowling" med bilar...

Annons

Facit den ödesdigra decembernatten blev alltså tre mer eller mindre ramponerade personbilar. Och nu åtalas också den unge bilföraren för vårdslöshet i trafik inför Kristianstads tingsrätt. En kanske inte sådär alldeles lyckosam start för en ung man som satsar på ett yrkesliv med bilar som förtecken.

Nu återstår att se om domstolen och körkortsmyndigheterna trots allt låter udda vara jämt och i varje fall inte drar in hans körkort.

Ulf Matson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons