Annons
Nyheter

Barnens nya favorit invigd

Barnen i Hässleholm har fått en ny favorit. En favorit som varit mycket efterlängtad. Igår invigdes nämligen den nya vattenrutschbanan i simhallen. Hela 33 meter lång och med en fallhöjd på fem meter är det en given höjdpunkt under sportlovet.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2001

Klockan 11.00 på tisdagen öppnades den nya attraktionen i Hässleholms simhall. De som besökt simhallen under de senaste veckorna har kunnat följa hur den röda plastrutschbanan vuxit fram längs kanten av hoppbassängen. Arbetet har tagit lite tid, men det har varit värt att vänta, tycker Qpoolens föreståndare Tore Robertsson:

- Hela rutschbanan är specialtillverkad för att passa runt hoppbassängen och det har gjort att man fått mäta mycket och tillverka bitar som passar precis i vår simhall.

Annons

Med sina 33 meter är rutschbanan den i särklass längsta i kommunens simhallar och det var inte utan viss stolthet som Tore Robertsson släppte iväg de första barnen utför banan. - Men vi är noga med att testa så allt fungerar nu i början. Vår personal övervakar rutschbanan de första dagarna och vi har redan nu märkt att det krävs lite extra kantskydd på vissa ställen. Det går rejält fort när barnen åker och vi vill inte riskera att någon skadar sig, säger han.

Qpoolen i Hässleholm har totalt cirka 120 000 besökare varje år och Tore Robertsson räknar med den nya rutsch kan kommer att innebära ett ökat antal besökare. Totalt har rutschbanan kostat 350 000 kronor i inköp och montering. Förutom själva plastbanan krävs bland annat pumpar som för upp vatten till starten, trappor och bärande konstruktion. En vattenrutschbana har varit mycket efterlångtad och redan strax efter klockan 11.00 ringlade sig kön av barn som ville provåka lång i simhallen.

- Den är bra, men den skulle varit ännu snabbare, tyckte Don Farajallah, 12 år, och fick medhåll av kompisen Robert Gustavsson:

- Det här har vi längtat efter.

Men flera av de mindre barnen verkade tycka de 33 meterna var fullt tillräckligt. Simhallen ekade av jubelrop och skrik när de sportlovslediga barnen kastade sig utför banan.

BENGT-INGE SCHÖLIN
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons