Annons
Nyheter

Begärs i konkurs för 111 obetalda parkeringsböter

Kronofogden begärde i går en 50-årig man från Kristianstad i konkurs. Anledning: mannen har massor av obetalda "p-böter". Det rör sig om etthundraelva felparkeringsavgifter under senare år, främst i Kristianstad. Det sammanlagda beloppet är nu uppe i närmare 125 000 kronor.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2001

Kronofogden har i flera omgångar varit i kontakt med mannen och uppmanat honom att antingen sluta med felparkeringarna eller också göra rätt för sig och betala avgifterna.

Det har dock inte gett resultat. Ett par veckor före jul förra året gjorde kronofogden ett försök att få in pengar till skulden genom en utmätning hos mannen.

Annons

Där fanns dock ingenting att hämta. Mannen och hans familj med två tonårsbarn lever under knappa ekonomiska förhållanden. De fordon som står registrerade på honom och har använts vid felparkeringarna anses sakna övervärde.

Tingsrätten kommer nu att kalla den 50-årige mannen till en konkursförhandling för att slutligt avgöra om han är på obestånd, eftersom han inte betalat sina "p-böter".

Härom året försattes en annan man i personlig konkurs i Kristianstad för obetalda felparkeringsavgifter. Mannen hävdade att han hade rätt att parkera sin bil utanför en viss adress i centrala Kristianstad, trots att där inte ens fanns en parkeringsruta. Alla försök att tala mannen till rätta misslyckades och till slut drev kronofogden honom i konkurs.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons