Nyheter

Berättelse i bild

Nyheter • Publicerad 21 april 2009
Efter slakten tas borsten bort genom flera behandlingar innan griskropparna kommer in till styckningen.
Efter slakten tas borsten bort genom flera behandlingar innan griskropparna kommer in till styckningen.Foto: Foto: Claes Nyberg
Ugglarps slakteri
Ugglarps slakteriFoto: Foto: Claes Nyberg
Griskropparna vilar ett dygn i kylrum innan styckningen fortsätter.
Griskropparna vilar ett dygn i kylrum innan styckningen fortsätter.Foto: Foto: Claes Nyberg
Enrico Döring arbetar med grovstyckningen.
Enrico Döring arbetar med grovstyckningen.Foto: Foto: Claes Nyberg
Ståhandsken skyddar styckarens hand från skärsår. På Ugglarp har man inte ackord utan timlön.
Ståhandsken skyddar styckarens hand från skärsår. På Ugglarp har man inte ackord utan timlön.Foto: Foto: Claes Nyberg
Efter klyvning putsar bland annat Thomas Sunesson till griskropparna.
Efter klyvning putsar bland annat Thomas Sunesson till griskropparna.Foto: Foto: Claes Nyberg
Birger Persson arbetar med veterinärerna som alltid finns på plats på Ugglarp.
Birger Persson arbetar med veterinärerna som alltid finns på plats på Ugglarp.Foto: Foto: Claes Nyberg
Åke Nilsson skär bland annat loss svålen från skinkan. Svålen kan till exempel bli råvara till gelatin.
Åke Nilsson skär bland annat loss svålen från skinkan. Svålen kan till exempel bli råvara till gelatin.Foto: Foto: Claes Nyberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.