Annons
Nyheter

Bilbomb i Trelleborg

Natten mot torsdag sprängdes en bil på Östergatan mitt inne i centrala Trelleborg. Ingen person kom till skada i explosionen.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2009

Det var vid halv ett-tiden, som bomben detonerade. Vittnen hörde explosionen och kontaktade polis. Förutom bilen som bomben låg under skadades flera andra bilar som stod parkerade i närheten. Dessutom krossades fönsterrutor på bostadshusen i närheten.

Enligt Sven-Åke Johansson, inre befäl på polisen i Ystad, har man ännu inga misstankar om vem som ligger bakom bilsprängningen. Bilägaren är inte heller känd av polisen sedan tidigare.

Annons

- Det finns inte heller någon hotbild mot personen, säger Johansson.

Länsvakthavande polisbefälet i Skåne, Lars Karsten, säger till TT att en hypotes är att det kan röra sig om ofog.

- Men ibland spränger personer bilar för att locka dit poliser så att de kan utföra inbrott på något annat håll, säger han.

Det är oklart vad det är för typ av sprängämne som använts. Polisens tekniker har undersökt platsen under natten och under torsdagen hoppas man få svar på vad som använts.

Mikael Hallqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons