Nyheter

Blå Flagg till Åhus och Yngsjö

Den internationella miljöutmärkelsen Blå Flagg delas i år ut till 15 hamnar och 12 stränder i Skåne.Åhus Gästhamn samt stränderna Täppet, Yngsjö Havsbad och Rigeleje är ännu en gång med bland dessa.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2003

Två nya hamnar, Ystads marina och Lomma hamn, får den 23 maj hissa den blåa flaggan, som står för rena säkra och turistvänliga hamnar och stränder. Stränderna frå hissa flaggan från och med den 5 juni. Det är stiftelsen Håll Sverige Rent som är samordnare för Blå Flagg i Sverige.

Anläggningar med Blå Flagg är kända för att vara rena och välskötta, vilket gör dem mer attraktiva för besökare. Totalt sett har i år 90 hamnar och 55 ständer i Sverige tilldelats Blå Flagg. Ständerna har 27 och hamnarna 16 kriterier att uppfylla för att bli godkända. Det rör vattenkvalitet, säkerhet, service och miljöinformation.

Blå Flagg är en internationell miljöutmärkelse och i år hissas cirka 2 900 flaggor runt om i världen.

Karin Hallengren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.