Nyheter

Blodigt meddelande funnet efter sjumetersfall: "Har inte tjallat"

Blodfläckar på golvet och blodfläckar på loftgången sju meter upp visade dramat som utspelade sig omkring klockan halv sex på tisdagsmorgonen på Ångkvarnen i Trelleborg. En ännu oidentifierad man hoppade eller knuffades över räcket på loftgången och slog i stengolvet nedanför. Mannen ligger fortfarande nersövd på intensivvårdsavdelning i Lund.
Nyheter • Publicerad 4 mars 2008
Ingången till Ångkvarnens foajé spärrades av för teknisk undersökning. Bild: Tomas Nyberg
Ingången till Ångkvarnens foajé spärrades av för teknisk undersökning. Bild: Tomas NybergFoto: 

- Vi rubricerar det som försök till mord, säger kriminalkommissarie Ann-Christin Sjöbäck på Trelleborgspolisen. Men vi har än så länge inga spår efter någon annan.

Mannen hade en polsk handling på sig men det är oklart om handlingen tillhör mannen. Förutom skallskador, med oklar omfattning, har mannen frakturer på armar och bröstkorg samt sårskador på båda handlederna.

Ett vittne ska ha sett en blodig man på plan tre i Ångkvarnen, men hade ingen kontakt med mannen. Strax efter hörde en städerska ett skrik och en duns. När hon kom ut i foajén hittade hon mannen liggande i sitt blod på golvet.

På loftgången, som mannen fallit eller hoppat från, låg en blodig brandsläckare. Längre upp i trappan visade blod på trappstegen, på väggen och på ledstängerna att något hänt. På väggen stod det skrivet i blod, på polska: Jag har inte tjallat. Vad detta betyder är oklart. Ännu högre upp i trappan låg en hög med cigarettaska.

I samma byggnad finns hotellet Horizont. Men mannen tillhörde inte hotellets gäster. Polisens utredare kommer att gå igenom bilderna i de övervakningskameror som finns i huset.

- En kvinna ska också ha sett en man genom ett glasparti på tredje våningen, säger Ann-Christin Sjöbäck. Men vi vet inte om det är samme man.

Loftgångarna i huset var avspärrade en stor del av dagen.Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.