Annons
Nyheter

Bokfestivalen beskrivs som succé

KRISTIANSTAD. Rekordmånga författare, rekordmånga bokbord och kanske rekordmånga besökare. Bokfestivalens femte upplaga lämnar efter sig ett facit som heter duga.
Nyheter • Publicerad 6 september 2003
Bokfestivalen slår i år rekord i antal bokstånd och författarbesök.
Bokfestivalen slår i år rekord i antal bokstånd och författarbesök.Foto: 

Det var stundom trångt på Östra och Västra Storgatan på lördagen, men stämningen var på topp, för vädret var vackert och det fanns ju chans att fynda bland alla böcker.

Ett riktigt fynd tyckte sig Ulla Jönsson från Hässleholm ha gjort, för hon hittade boken ”Hemkonservering” från 1936 för endast tio kronor.

Annons

- Min mor hade boken, så därför köpte jag den, men recepten duger fortfarande, förklarade hon glatt.

Även Camilla Carlsdotter från Kristianstad verkade nöjd, för redan innan lunch hade hon handlat på sig fyra böcker, men fortsatte ändå i sakta mak att spana efter fler.

- Det är bara konstböcker som gäller, berättade hon. Det var det dock inte för Lena Andersson från Kristianstad, som log lite förläget när hon visade upp vad hon hade hittat: ”Viktväktarnas moderna klassiker”.

- Jag letar egentligen efter ”Lågan i kvällen” av min favoritförfattare Sven Edvin Salje, för det är den sista jag inte har av honom, förklarade hon.

Sandra Leksell från Kristianstad kom vandrande med en bok med svart omslag under armen, vilket visade sig vara ”Jurtjyrkogården” av Stephen King.

- Jag har sett filmen och har flera av hans böcker sedan innan, för han skriver bra och spännade, förklarade hon, men tillade att hon annars gillar det mesta. Kalle Karlsson från Balsby var på jakt efter böcker åt barnbarnen inför en bussresa till Italien, för att de skulle ha något att fördriva tiden med. Barnböcker var det också som gällde för Rickard Karlsson från Kristianstad, som bland annat hade hittat boken ”Wuzzlarna”.

- Den var modern när min dotter var liten, berättade Iréne Karlsson, Rickards mormor.

Anna Persson, festivalsamordnare, hade emellertid inte gjort några fynd på lördagen.

- Jag har inte hunnit med helt enkelt, utan bara gått runt och tittat bland stånden, berättade hon, men kunde ändå sammanfatta festivalen så långt i ett enda ord: Succé!

[-]Det är fullt av folk överallt och väldigt roligt och trevligt, förklarade hon.

Annons

Med cirka 120 bokbord och rekordmånga författare är Bokfestivalens femte upplaga enligt henne den största hittills. Hur många besökare den har lockat är dock omöjligt att uppskatta, men på måndag blir det klart hur många som var på de fasta arrangemangen.

Peter Maunula

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons