Annons
Nyheter

Bra insats av Kajsa Nilsson i debuten

Påskdagen FK Göingarnas Kajsa Nilsson överraskade rejält bland damseniorerna, när hon debuterade i elitserien på påskdagen norr om Tving i Blekinge. Nu orkade hon dock inte hela distansen, utan slutade tolva.
Nyheter • Publicerad 15 april 2001

Damklassen vanns av Anette Granstedt, som i flera år sprang för Pan-Kristianstad, segrade säkert. Lika säker segrare var Emil Wingstedt, Norge, bland herrarna.

Pan-Kristianstads Johan Modig gjorde en stabil insats bland herrarna, men inledde med att orientera mycket bedrövligt, men hans lopp räckte till en 14:e plats.

Annons

Damklassen kom att domineras av två mammor, som ifjol var tjänstlediga från orienteringen för att föda barn. Anette Granstedt, Hakarpspojkarna springer lätt och hon är sedan barnsben en mycket säker orienterare. Allt talar för att hon tar en plats i VM-laget till hösten. Tvåa var den andra mamman Gunilla Thor från Uppsala.

Väl godkänt måste betyget bli till Kajsa Nilsson från Göingarna för hennes insats. Nu sprang hon så bra att hon har en given plats i annandagens kortdistans.

– Det var nog någon kilometer för långt för mig, förklarar Kajsa Nilsson direkt efter målgången. Sista kilometrarna var tunga, men annars började loppet rätt så bra för mig. Orienteringen var ganska svår.

Växjöbördige Emil Wingstedt, som springer för norska klubben NTNUI, avslutade fjolårets säsong helt suveränt tycks börja årets lika succéartat. Han segrade nu mycket klart. före Blekingelöparna Tobias Andersson, Orion samt Jonas Pilblad från Skogsfalken.

– Jag började att orientera mycket knaggligt, berättar Johan Modig. Så höll det på till och med åttonde kontrollen, men sedan gick det rätt hyfsat. Annars orkade jag hela distansen över dryga 16 kilometer.

Eje Johansson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons