Annons
Nyheter

Buss kolliderade med traktor

En av länstrafikens bussar kolliderade vid niotiden i morse med en traktor med två släp på Arkelstorpsvägen strax norr om Österslöv. Traktorföraren skadades och fördes i ambulans till centralsjukhuset, medan busschauffören chockades. Det fanns ett tiotal passagerare i bussen. Alla kom undan utan fysiska skador, men några var skärrade efter upplevelsen. Bussen på länstrafikens linje 550 var på väg söderut från Arkelstorp mot Kristianstad när den kom ikapp traktorn som hade både en skogsmaskin och en trailer med en personbil på släp.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2001
En av länstrafikens bussar med ett tiotal passagerare kolliderade vid niotiden i morse med en traktor på Arkeslstorpsvägen norr om Österslöv. Det blev en så hård smäll att traktorn knuffades av vägen. Traktorföraren skadades. Busschauffören och passagerarna kom undan med blotta förskräckelsen
En av länstrafikens bussar med ett tiotal passagerare kolliderade vid niotiden i morse med en traktor på Arkeslstorpsvägen norr om Österslöv. Det blev en så hård smäll att traktorn knuffades av vägen. Traktorföraren skadades. Busschauffören och passagerarna kom undan med blotta förskräckelsenFoto: Krock buss-taktor.

Busschauffören började köra om det långa och långsamma ekipaget.

Detta uppmärksammade av allt att döma inte traktorföraren, som samtidigt påbörjade en vänstersväng in på en mindre grusväg. Långa bromsspår på asfalten visar att busschauffören sett faran och försökt undvika en kollision.

Annons

Det gick dock inte, utan bussens och traktorns fronter kolliderade snett mot varandra. Det blev en så hård smäll att traktorn fick en knuff av vägbanan, medan skogsmaskinen och biltrailern blev stående på asfalten. Ett stort räddningspådrag med två ambulanser, brandbilar och polis ryckte ut till olycksplatsen, eftersom man först inte visste omfattningen av olyckan.

Då talades det endast om att en buss med passagerare varit inblandad i en kollision med ett traktorekipage. Samtliga passagerare och busschauffören hade dock tagit sig ut på egen hand när räddningsmanskapet anlände. Ambulanspersonalen kunde därför koncentrera sig på att ta hand om den skadade traktorföraren.

Passagerarna fick åka vidare mot Kristianstad med en annan buss som rekvirerats innan traktorn, släpen och busse bärgades. Olycksplatsen var sanerad och vägen klar efter en dryg halvtimme.

Av Lennart Svenezon 044- 18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons