GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Calders skulptur åter på MM

Nyheter • Publicerad 19 september 2001

KONST. Sedan 1961 har Alexander Calders skulptur De fyra elementen stått utanför Moderna museet i Stockholm. Men när museet återinvigdes i sin nya form 1998 så fattades skulpturen. Från den 22 september är den på plats igen. Det har varit ett tidskrävande arbete att måla om och installera en ny motor och dessutom hitta en ny plats för skulpturen att stå på. De fyra elementen kom till Moderna museet efter att dåvarande museichefen Pontus Hultén sett en modell av skulpturen i Calders ateljé och såg till att den blev byggd. PM

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.