Annons
Nyheter

Dålig dag för skånsk orientering i sjumanna

Skåne hade ingen bra dag när 7-mannabudkavlen avgjordes tpå skärtorsdagen och långffredagen i Blekinge. En av favoriterna, Pan-Kristianstad fick en dålig start på de tre nattsträckorna. Laget var 29 minuter efter, när dagsträckorna skulle dra igång. Nu kom herrarna på 13:e plats. I damklassen överraskade FK Göingarnas unga damkvartett med att slå Pan-laget.
Nyheter • Publicerad 13 april 2001

– Det gick inte bra för varken herrarna eller damerna på natten, konstaterar Åsa Melkersson. Nu var det svårt med många kontroller och det var mer dagorientering än nattorientering.

I herrtävlingen var det en intensiv dust om segern på de två sista sträckorna mellan Ronneby OK och IK Hakarpspojkarna från Huskvarna. Nu avgjorde Blekingeklubbens ryske löpare Michail Mamleev till Ronneby och sprang ifrån smålänningarnas slutman Matti Envall.

Annons

Pan-Kristianstads herrar sprang ganska jämt på dagtid med en liten topp för Johan Modig på sista sträckan. Henrik Tryggeson inledde stabilt, medan Henrik Modig missade lite. Andreas Nilsson på näst sista sträckan gick bra.

– Jag har varit lite krasslig i veckan, men nu fick jag kvitto på att jag kan springa. Nu gäller det bara elitserien för mig, berättar Johan Modig.

I damklassen blev det en förkrossande seger för Hakarpspojkarna. Anette Granstedt på sista sträckan var helt suverän och tycks vara tränad för att göra come back i de stora sammanhangen. Anette sprang som bekant flera säsonger för Pan-Kristianstad och det gjorde även ytterligare en tjej i laget Anna Envall.

Göingarnas unga kvartett Lotta, Elina, Emilia och Kajsa samtliga med efternamnet Nilsson svarade för en gedigen insats. Kajsa Nilssons sträcktid på sista sträckan var i paritet med Gunilla Thor, IF Thor och Madeleine Almung, Leksand. Pans lag kom på 18:e plats.

– Nu får jag satsa på elitserien, förklarar Kajsa Nilsson, FK Göingarna efter sitt lopp. Det var lite segt att springa efter juniorlandslagets träningsläger.

I övrigt kan noteras att OK Torfinn kom fyra och Pan-Kristianstad sexa i H16-klassen, som vanns av Halmstads OK. Pan-Kristianstad blev tia i D16-klassen, medan de något äldre damerna i D135 från klubben blev tvåa i klassen. FK Göingarna kom femma i H135 och i H180 blev det en femteplacering för Pan-Kristianstad.

Av Eje Johansson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons