Nyheter

Dålig respekt för sopstationerna

Nyheter • Publicerad 17 mars 2008

I går stod jag lite rusig av solskenet och funderade på om det kanske var dags att så i landet, eftersom den rekordvarma vintern så snabbt gått över i vår. Varken tid eller orka infann sig och tur var väl det. På måndagsmorgonen singlade stora flingor utanför fönster.

Inte så många läsare i luren denna vintriga morgon, desto fler samtal på telefonsvararen.

Skräpiga sopstationer är ett ämne som dyker upp med jämna mellanrum. Den här gången ringer en man om Möllebackens sopstation där han till och med sett en soffa.

– Jag är bekymrad och indignerad över att folk inte respekterar sopstationerna, säger han och manar till bättring.

Apropå skräp ringer Ingrid som är upprörd över utbudet på tv:s kanal tre. Det som får hennes blod att koka är framför allt "Rent hus" och "Simon och Tomas".

– Dravel och skit, pyser hon. Där står kvinnorna som säger att de gillar att städa och förfasar sig över hur äckligt det är hemma hos folk. Flabbigt är vad det är.

Ingrid tycker att pengarna kunde använts till att göra ett trevligare underhållningsprogram.

Helst tittar hon på "Kalla fakta" och "Efterlyst".

– Där lyfter man sådant som kan drabba vanliga människor, säger hon.

Rökning och bilar är ingen bra kombination. Det tycker den kvinna som härom dagen parkerade på nedre plan i parkeringshuset vid Domus.

– Uppkrupna i ett hörn bara ett par meter från bilarna satt två inte helt nyktra personer och rökte. Jag blev livrädd och gick till Apoteket för att be dem säga till väktarna.

Kvinnan gjorde snabbt sina ärenden. När hon kom tillbaka var männen fortfarande kvar. Då satte hon sig i bilen för att se om något hände.

– Jag satt och väntade i minst 20 minuter, men ingen kom. Där tyckte jag att jag gjort dagens goda gärning så är var det ingen annan som brydde sig. Mycket dåligt, säger damen upprört på telefonsvararen.

Våren är tid för att ansa träd och buskar. Träden på Karlavägen behöver beskäras. Det tycker en dam som ringt till telefonsvararen.

– Vi får titta på träden och se hur det ser ut, säger Roland Alvinsson, enhetschef för kommunteknik park.

En besviken hyresgäst hos AB Kristianstadsbyggen känner sig kränkt av vaktmästaren på området när hon bad om hjälp att laga dörrhandtaget.

– Han anklagade mig för att ha haft sönder handtaget med vilje när det slagit mot väggen i blåsten.

Hyresgästen har bott i ABK:s lägenheter i 24 år och aldrig haft problem med vaktmästarna någon annan stans.

– Tvärtom har de varit tillmötesgående. Nu vill jag ha en ursäkt, säger hon.

Hon är besviken på att ABK:s vd Leif Persson inte ringt tillbaka ännu som han lovat.

– Jag har pratat med fastighetskötaren, som lovat att be kvinnan om ursäkt så fort han träffar henne, säger Leif Persson.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.