Nyheter

"Det är hemskt när det kommer så nära en"

När torsdagen ljusnat letar tre kriminaltekniker spår. Grannar på promenad sneglar på avspärrningen. – Skjuta på någon? Hur kan man? säger Vjollca Sadriu.
Nyheter • Publicerad 6 december 2007
Kriminaltekniker Maria Kronkvist fotograferar brottsplatsen.
Kriminaltekniker Maria Kronkvist fotograferar brottsplatsen.Foto: 
Agnes Krasaliskiené och Vjollca Sadriu visar att de bor i huset vid vändplatsen på Bjäregatan. – Det är hemskt när det kommer så nära en, säger Vjollca Sadriu.
Agnes Krasaliskiené och Vjollca Sadriu visar att de bor i huset vid vändplatsen på Bjäregatan. – Det är hemskt när det kommer så nära en, säger Vjollca Sadriu.Foto: 

Vjollca Sadriu drar lille Benjamin i barnvagn. Hon pratar med väninnan och grannen Agnes Krasaliskiené, som är ute med sin hund. De bor i samma trappuppgång på Bjäregatan och är tagna av onsdagskvällens skjutning.

– Om man ska vara ärlig så känns det otryggt, säger Vjollca Sadriu.

Agnes Krasaliskiené säger att hon vaknat under natten och hört höga röster, men kan inte säga varifrån de kom. Vjollca Sadriu berättar att hennes man på torsdagsmorgonen fått höra av vaktmästaren om skjutningen. Hon har själv ett minne av att hon hörde sirener under onsdagskvällen.

Båda är överens om att det inträffade är jätteobehagligt. Agnes Krasaliskiené berättar att hennes man promenerade hunden vid 22-tiden i området och att han egentligen brukar gå senare. Tanken på om han gått vid 23-tiden vill hon inte tänka klar.

Skjutningen skedde på deras gata.

– Det är hemskt när det kommer så nära en. Jag har små barn, nu känner jag mig rädd för att släppa ut dem, säger Vjollca Sadriu.

Agnes Krasaliskiené kommer från Litauen.

– Där händer det hur mycket som helst av sånt här. I Sverige? Här tror man att det ska vara lugnare, särskilt i Kristianstad, säger hon.

De promenerar vidare. Kriminalteknikerna arbetar vidare. Elever på Gamlegårdskolan har rast. Polisens avspärrning när till buskaget som gränsar till skolområdet. Barnen vet vad som hänt i deras närmiljö. De ställer nyfikna frågor. Svaren på torsdagsförmiddagen är få.

– Vi har inte hittat några spår ännu. Vi fotograferar brottsplatsen, säger kriminaltekniker Maria Kronkvist.

Birgitta Mattisson

044-18 55 37

Birgitta.mattisson@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.