Annons
Nyheter

Diariepersonal får utbildning

Klarar ditt diarium 2000-talets krav? Med den frågan går regiondirektören Kenneth Holmstedt och kanslidirektör KG Andersson ut till alla Region Skånes förvaltningar.
Nyheter • Publicerad 20 november 2001

Samtidigt erbjuds utbildning till de 20-25 registratorer runt om i länet som berörs av de ökade kraven på öppenhet från allmänhet och massmedia.

Utvecklingsprogrammet syftar till att ge registratorerna en gemensam bas att stå på. Samtidigt som de lär sig mer får de genom utbildningen möjlighet att knyta kontakter och skapa ett nätverk som är specifikt för just dem.

Annons

Region Skåne har ett webb-baserat diariesystem som heter PACT. Innan systemet togs i bruk gjordes en kartläggning. I samband med den fick man klart för sig att diarieföringen fungerade olika på olika förvaltningar, och att systemet inte alltid används på bästa sätt.

I registratorernas arbete ingår att ge service, både internt och externt.

Gunilla Ingels

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons