Annons
Nyheter

Digital konst belönades

Nyheter • Publicerad 5 september 2003

KONST. Det digitala konstgalleriet Third Place Gallery har utsett två vinnare i sin tävling för nätbaserad konst, som pågått sedan juni. Av 380 tävlande från 40 länder valde juryn ut David Crawford, som är bosatt i Göteborg, och Danielle Aubert från Detroit i USA.

Vinsten består i att galleriet köper rättigheterna till de digitala verken för 2 000 euro styck och sedan donerar dem till en erkänd konstinstitution. Vilken det blir är dock inte bestämt ännu.

Annons

Jonas Lindberg, gallerist på Third Place Gallery, berättar att syftet med projektet är att uppmärksamma och bevara den nätbaserade konsten.

– Konstformen har vuxit enormt sedan den dök upp 90-talet, men tyvärr är det fortfarande många av de bästa verken som inte bevaras. Det vill vi ändra på, säger han.

Fram till den 15 november tar galleriet emot bidrag till en ny omgång av tävlingen på temat "Fun". (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons