Annons
Nyheter

Dömd för misshandel av sonen

En pappa i Åhus har dömts för misshandel av sin tolvårige son i ilskan över att pojken inte kom hem i tid på kvällen. – Dessutom kastade han sig direkt i en soffa. Då rann sinnet över på mig och jag jag honom tre kontrollerade lusingar över höger öra, berättar mannen.
Nyheter • Publicerad 30 augusti 2001

Sonen uppger att pappan under kvällen först gett honom ett 30-tal slag i ansiktet direkt när han kom hem och sedan ytterligare ett tiotal. Därefter flydde sonen ur huset i bara kalsongerna.

Sonen har fortfarande öronsusningar som sviter av misshandeln för över ett år sedan. Det är, enligt domen, fortfarande ovisst om öronsusningarna blir bestående.

Annons

Tingsrätten konstaterar att sonens uppgifter i videoförhöret som spelades upp vid rättegången måste tas med viss försiktighet. Samtidigt anser rätten det anmärkningsvärt att sonen hade rodnader även under vänster öra om det är så som pappan uppger att han endast slagit till sonen på höger kind.

Tingsrätten kommer fram till att mannen med säkerhet gett sonen fem slag som vållar smärta och öronsusningar.

Tingsrätten tar vid straffmätningen hänsyn till att mannen i upprört tillstånd misshandlat sonen. Straffvärdet ligger, enligt rätten, på en månads fängelse. Mannen slipper dock avtjäna straffet om han fullgör 50 timmars oavlönad samhällstjänst.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons