Annons
Nyheter

Dopad kroppsbyggare slapp fängelse

En 25-årig hässleholmare som gjort sig skyldig till misshandel i Kristianstad, narkotikabrott, dopningsbrott, rattfylleri och brott mot knivlagen slipper fängelse. Istället för åtta månader i buren har tingsrätten i Kristianstad dömt mannen till skyddstillsyn och 180 timmars samhällstjänst.
Nyheter • Publicerad 7 september 2001

Orsaken är att mannen lyckats bryta med sitt tidigare liv och umgänge, och numer är drogfri och lever under ordnade förhållanden. Han har slutat med tyngdlyftning och dopning, stadgat sig och bor hos sin flickvän och har till och med ett arbete på gång. Tingsrätten anser därför att det vore olyckligt om den positiva utvecklingen skylle brytas genom ett frihetsberövande straff. Men tingsrätten skriver också i sin dom att han kort tid efter en tidigare dom (misshandel, dömd villkorligt och samhällstjänst 40 timmar) återfallit i brott av allvarlig beskaffenhet, och att detta försvårat ställningstagandet. 25-åringen har dömts för att han den sjunde november i fjol helt oprovocerat skallade en okänd man över munnen.

Han har också under den hösten påträffats med narkotika på sig, bland annat 21,8 gram cannabis, 16 ecstasy-tabletter, 23 doser LSD samt över 1 400 tabletter Diazepam. Hemma hos honom fanns 33 kanyler, tre sprutor, tre vågar och 24 redlinepåsar. Vid samma husrannsakan upptäcktes också att han hade dopningsmedel hemma. Däribland 499 tabletter Metandienon, 22 ampuller Sustanon, tre ampuller Nandrolone Decanoate och en ampull Winstrol Depot.

Annons

När polisen påträffade mannen i bilen fanns där även en kortskaftad yxa och en stålstång, att användas som vapen. Därför fälldes han också för brott mot knivlagen och andra farliga föremål. 25-åringen har också kört rattull en morgon i mars i år i centrala Hässleholm. Det gjorde han kort tid efter att ta drogat sig med ecstasy, i så stor mängd att det efter färden fanns narkotiskt ämne kvar i kroppen.

Mannen har erkänt samtliga åtalspunkter.

clifford.johansen@kristianstadsbladet.se

Av Clifford Johansen Tel: 044-18 56 40
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons