Annons
Nyheter

Dragracing i Rinkaby fortsatte i dag

Söndag: Dragracingtävlingarna på flygrakan i Rinkaby fortsatte på söndagen med eliminering och till slut final i de olika klasserna för bilar och motorcyklar.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2001

Det är Hässleholms Dragracingklubb som anordnar årets andra deltävling i Sydcupen för ett 60-tal vanliga bilar och motorcyklar samt specialbyggda fartvidunder.

På lördagen hade Kristianstad AutomobileClub, ACC, också en utställning i Rinkaby med ett 60-tal bilar, de flesta amerikanare från flydda tider och på lördagskvällen körde ACC dessutom crusing genom centrala Kristianstad och samlades på pareringsdäcket..

Annons

Streetracing, eller dragracing som sporten också heter, innebär att man ska köra en åttondels engelsk mil, exakt 201,17 meter så fort som möjligt från stillastående start.

– Våra snabbaste bilar och motorcyklar avverkar flygrakan på Rinkabyfältet på drygt fem sekunder och når då en toppfart på runt 220 kilometer i timmen, berättar tävlingsledaren Tony Christensen från Hässleholms Dragracingklubb.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons