Annons
Nyheter

Drogpolitiskt program får stöd

Personalutskottet i Region Skåne stöder Länssamrådsgruppen Drogförebyggare i Skåne, som ska ta fram ett drogpolitiskt program. Programmet ska rikta sig både inåt i organisationen och utåt. Tankarna sammanfaller väl med motionären Anna-Kerstin Larssons (fp) förslag att Region Skåne ska utarbeta ett sådant program.
Nyheter • Publicerad 5 april 2001

För något år sedan skapades Länssamrådsgruppen för hela Skåne. Tidigare fanns sedan flera år en motsvarighet i gamla Kristianstads län. I Drogförebyggarna medverkar Region Skåne, Kommunförbundet, länsstyrelsen, polisen, Skånes Idrottsförbund, Föräldraföreningen mot narkotika, Skånes Nykterhetsförbund, Lions och Vägverket.

Det finns också kopplingar mellan Drogförebyggarna och nätverket Hälsofrämjande sjukvård i Skåne. I nätverket ingår sjukhusen, primärvården och folktandvården.

Det blir därigenom naturligt att Region Skåne, som en av Skånes största arbetsgivare, fungerar som föredöme. Det var också syftet med Anna-Kerstin Larssons motion.

Av Gunilla Ingels
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons