Annons
Nyheter

Dyrt att hyra Tivolibadet

Söndag: Barnkalas eller fest på badhus, låter det mysigt? Kalaset kan blir en dyr affär. Att hyra Tivolibadet i två timmar kostar 5 000 kronor. Tårta och fiskdamm i alla ära. Allt fler väljer att gå ihop några stycken och ha ett annorlunda barnkalas.
Nyheter • Publicerad 28 september 2003

– Det har blivit mycket populärt att hyra badhuset för barnkalas, säger Jan Arvidsson, vaktmästare på Broby badhus. De fikar i foajén, sedan badar de.

För detta tar badhuset i Broby 300 kronor i timmen i hyra.

Annons

Ett kalas på Tivolibadet i Kristianstad blir betydligt dyrare. Första timmen kostar 3 000 kronor, två timmar och däröver kostar 5 000 kronor.

För Bromöllabor är kostnaden för att hyra badhus mer överkomligt. För tre timmars bad tar simhallen i Bromölla 650 kronor för dem som bor i kommunen. Till det kommer mellan 224 och 450 kronor i timmen för aktiviteter som bubbelpool, ångbastu och tillgång till leksaker.

– Simhallen är ofta uthyrd till privatpersoner och föreningar, som hyr badet till avslutningar. Barnkalas har också blivit populära. Det är väl kul att ha kalas där man gör något aktivt, säger Torsten Malm, fritidsintendent i Bromölla.

Också Q-poolen i Hässleholm är ett billigare alternativ än Tivolibadet. Här börjar hyran på 450 kronor i timmen för 30 personer och stiger sedan med 50 kronor per 30 personer.

– Nästan varje helg är det uthyrt till någon. Oftast är det privatpersoner eller idrottsföreningar som hyr badet, särskilt om det är något arrangemang i idrottshallen, säger Helena Boo Robertsson föreståndare på Q-poolen.

Q-poolen har också till skillnad från Tivolibadet och Simhallen i Bromölla bemanning till 20.30 om man hyr badet fredag kväll efter 19.30.

Bengt-Åke Kjell, chef för kultur- och fritidsförvaltningen, tycker att det är viktigt att avgiften för att hyra Tivolibadet är rimlig.

– Generellt tycker jag inte det är fel att ha en hög avgift för att hyra hela Tivolibadet. Men kanske bör vi på sikt ändra taxorna och ha mer flexibilitet beroende på bakgrund och grupp som vill hyra.

Åsa Pearce

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons