Nyheter

Elvisimitatör på högskolan och Björksäter

I dag gästades bygden av Elvis-imitatören Eilert Pilarm. På eftermiddagen kunde fansen få skivor, dagböcker, kvitton eller andra lappar signerade. I kväll uppträder Eilert Pilarm på Studentkåren på högskolan. Därefter bär det av till Björksäter i Hässleholm.
Nyheter • Publicerad 7 april 2001

På nyårsafton för ett drygt år sedan utnämndes Eilert Pilarm från Husum, till årets artist av den engelska TV-publiken. Han kunde också åka från England med en buckla som bevis på att han är Sveriges bästa Elvis-imitatör.

I dag har han varit på besök i Kristianstad och Hässleholm. En strid ström av beundrare tog tillfället i akt att få hans autograf. – När jag hörde att Eilert var här åkte jag in direkt. Det är ju mannen från TV-reklamen. Jag och kompisarna ligger dubbelvikta av skratt när vi ser den. Jag älskar den här killen, säger Jörgen Karlsson från Everöd.

I påsen har han en hett efterlängtad CD med autograf av idolen.

– Musiken är bra och det är kul att det finns folk som ger det lilla extra som kryddar vardagen för oss andra, säger han.

Genomsnittsåldern på autografjägarna ligger långt under den generationen som upplevde den verkligt stora Elvis-eran. Elvis Presley är uppenbarligen en artist som står sig.

– Man kan lyssna på honom vilket humör man än är på. Han sjunger allt, country, gospel och ballader, förklarar Eva-Lis Svensson, från Knislinge.

Hon delar Eilert Pilarms fascination inför Elvis Presley. De var tillsammans på en resa till Graceland i USA 1995.

– Om man ändå fått se Elvis live. Det hade varit skoj, säger Eilert Pilarm.

asa.pearce@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.