Annons
Nyheter

Emil väljer partymusik

I en intervju med Kristianstadsbladet inför sommarturnén förklarade Emil Sigfridsson att han tänker sig en höst som dansbandssångare. Nu ändrar Sigfridsson planerna och sticker ut med ett band som spelar "partymusik".
Nyheter • Publicerad 4 september 2003
Emil Sigfridsson väljer bort dansbandslivet. I höst satsar Fame Factory-stjärnan på partymusik. BILD: TOMMY SVENSSON
Emil Sigfridsson väljer bort dansbandslivet. I höst satsar Fame Factory-stjärnan på partymusik. BILD: TOMMY SVENSSONFoto: 

Dansbandslivet blev inte alternativet för Emil Sigfridsson. I stället snackar den 23-årige Fame Factory-stjärnan från Kristianstad om fortsatt turné med bandet som backat honom under sommaren.

– Vi siktar på att spela partymusik. Min egen repertoar varvad med några rockigare låtar. Den typen av material som jag själv tycker saknas på plattan.

Annons

Varför inte dansband?

– Jag velade länge fram och tillbaka. Men till slut kom jag fram till att de där fyratimmarsspelningana sliter ganska hårt. Sedan kändes det naturligt att tänka om när det inte blev någonting av med samarbetet mellan mig och Casanovas.

Nu tänker han sig i stället shower på krogar, dansställen, after ski-ställen och ett antal företagsjobb.

– Jag tycker att det här känns bra. Framförallt skall det bli kul att sjunga fler upp tempo-låtar.

Samtidigt följer nästa fas i skivkarriären. En uppföljare är under "förproduktion", Emil berättar att han redan hittat ett par starka låtar.

– Men närmast är det faktiskt aktuellt med internationell lansering. Ett produktionsbolag vill ge ut min version av Van Morrisons Have I told you lately i flera olika länder, bland annat i USA.

– Det är förstås en ren bonusgrej, men jag har i alla fall ingenting att förlora.

Emil Sigfridsson berättar också att Melodifestivalen 2004 finns i tankarna.

– Jag spelar in ett par låtar för Bert Karlsson. Sedan får vi se om de blir uttagna.

Är Melodifestivalen något du drömmer om?

Annons

– Klart att jag vill vara med, så länge det handlar om en låt som jag verkligen känner för.

Anders Mårtensson

044–18 55 58

anders.martensson@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD MUSIK/TEATER
KRISTIANSTAD MUSIK
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons