Nyheter

Evac AB vill lägga ner i Bromölla

Uppdaterad 13.15 och 13.39 Evac AB vill lägga ner verksamheten i Bromölla. 47 anställda kommer att beröras. Alla sägs upp. Anledningen är en omstrukturering av affärsområdet Tåg, som innebär att verksamheten koncentreras till koncernens dotterbolag i Tyskland och USA.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2002

Evac AB ingår i den finska koncernen Evac International Ltd. Koncernen tillverkar vakumtoaletter för tåg.

Evac inledde klockan 13 en presskonferens om den föreslagna nedläggningen på företagets kontor i Bromölla i eftermiddag med bland andra företags vd Magnus Ahl närvarande.

– Jag beklagar att vi måste vidta denna åtgärd, men affärsområdet Tåg har varit förlustbringande under många år, förklarade Magnus Ahl vid presskonferensen.

MBL-förhandlingar kommer nu att inledas med de fackliga organisationerna. Målsättningen är att lägga ner verksamheten i Bromölla på senhösten med nedtrappning redan till sommaren.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.