Annons
Nyheter

EXTRA! 150 jobb bort på Brio

Leksaksföretaget Brio i Osby ska genomföra ett nytt omfattande besparingsprogram som bland annat innebär att 150–175 jobb försvinner under en tvåårsperiod.
Nyheter • Publicerad 2 september 2003

Till exempel ska tillverkningen vid enheten Snöflingan i Osby trappas ned under första kvartalet nästa år, olika funktioner ska centraliseras och delar av produktutvecklingen ska flyttas.

Tillsammans med tidigare besparingsåtgärder ska det nya programmet leda till en resultatförbättring om 150 miljoner kronor på årsbasis och en minskad kapitalbindning med cirka 200 miljoner kronor. Betydande engångskostnader för programmet kommer att belasta årets resultat, skriver Brio i ett pressmeddelande.

Annons

Åtgärderna väntas ge en väsentlig resultatförbättring nästa år och beräknas få full effekt under 2005. Kassaflödet bedöms bli positivt 2004.

Bakgrunden till sparprogrammet är den fortsatt negativa resultat- och försäljningsutvecklingen i Brio. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons