Nyheter

Familjehus hotar stupa på pengabrist

Socialförvaltningen har inga pengar att skjuta till ett familjehus på Näsby. – När det gäller hyreskostnaderna för lokalerna, ser jag inte att vi kan prioritera det inom ramen för nuvarande budgeten och inte heller som förslag inom ramen för det pågående budgetarbetet, säger Roland Persson, chef på socialförvaltningen.
Nyheter • Publicerad 20 juni 2001

– Det innebär dock inte att vi ställer oss helt avvisande till ett familjehus. I budgeten har vi anvisat en tjänst som vakant fältarbetare för Familjehuset, säger han.

Enligt förslaget till familjehus skulle socialförvaltningen också ställa upp med social- och flyktingsekreterare som skulle arbeta med rådgivning och information.

– Det går inte med tanke på den rådande situationen på socialtjänsten, säger Roland Persson.

Det var folkhälsorådet som kom med förslaget att inrätta ett familjehus i den före detta Konsumbutiken på Gamlegårdens centrum. Tanken med familjehuset är att familjer med problem inte ska behöva skickas runt mellan olika myndigheter.

Enligt förslaget ska den totala kostnaden för investeringar, hyra och personal det första året bli två miljoner kronor.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.