Nyheter

Fjälkestadselever vill sortera mer

Källsorteringen i kommunen bör byggas ut, anser Miljörådet på Fjälkestads skola i en uppmaning till kommunens högsta politiker. Bakgrunden till uppmaningen är de erfarenheter som eleverna har gjort sedan de i december månad fick möjlighet att sortera olika förpackningar i ett nytt "sophus".
Nyheter • Publicerad 5 februari 2001

Barnen har upptäckt att betydligt mer än det som sorteras bort i dag skulle kunna tas om hand, i stället för att slängas på soptippen.

Exempelvis kan det organiska avfallet ge gas både till uppvärmning och till drivmedel för bussar och bilar. Annat avfall kan brännas och ge värme. Därför bör källsorteringen byggas ut, anser Miljörådet.

Eleverna på Fjälkestads skola skriver också att kommunen, när den tecknar avtal med olika företag, ska ta hänsyn till att varor och förpackningar ska vara så miljövänliga som möjligt.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.