Nyheter

Flaggning dygnet runt irriterar Åhusbo

Nyheter • Publicerad 17 maj 2007

I onsdags sken solen, något som kanske bidrog till att jag inte fick ta emot någon större drös med samtal. Men jag är inte ledsen för det. Tvärtom. Sjunker klagomålsfrekvensen så höjs kanske nöjsamhetsfrekvensen.

Helt nöjd och belåten var dock inte en kvinna i Fjälkinge. Hon frågar sig varför barnen på Fjälkinge skola inte längre säljer majblommor. Enligt henne har det inte sålts majblommor på ett par år och förra året pratade hon med en lärare på Fjälkingeskolan. Men då fick hon inte något bra svar på varför blommorna slutat säljas.

Ingrid Torstensson, rektor på Fjälkinge skola, meddelar att majblommekommittén i Fjälkinge inte har något med skolans verksamhet att göra, även om det finns lärare som är engagerade i kommittén. Majblommekommittén är ideell verksamhet och Fjälkingeföreningen är vilande för tillfället vilket beror på att det är för få personer som vill ställa upp.

Därefter ringer Calle Nilsson på Österäng. Han berättar att han brukar låta sin lilla hund rastas på hundrastplatsen i Björket. Eftersom rastplatsen är inhängnad brukar han låta hunden få springa fritt. Men nyligen smet hunden ut från inhängnaden och Calle Nilsson tvingades spendera lång tid för att leta rätt på sin lilla jycke. Hunden hade lyckats smita ut igenom något av de små hål som kaniner och hundar grävt under staketet. De sista dagarna har han fått ha sin hund kopplad även innanför inhängnaden. Calle Nilsson undrar om någon kan sätta upp ett stängsel som det inte går att komma under, och i så fall när.

Jan Persson på kommunteknik och park i Kristianstad säger att det alltid är en balansgång för hur lågt ner staketet kan gå kontra för hur det ska kunna skötas av kommunen.

– Vi måste komma åt med vår trimmer för att inte gräset ska växa upp för långt, säger Jan Persson.

Det är bestämt att det ska läggas ut grus och grövre stenar för att fylla igenom hålen nästa vecka.

– Men det är svårt att veta om det löser problemet på sikt, avslutar Lasse Mortensen på kommunteknik och park, ansvarig för arbetet med att fylla i hålen.

Signaturen Pensionär i Kristianstad är kritisk till Telia som nyligen meddelat att de på sikt ska avskaffa den fasta telefonin.

– Pensionärer och äldre har svårt med ny teknik och är beroende av fast telefon. Dålig syn gör att det är svårt för äldre att knappa på en mobiltelefon, påpekar Pensionär i Kristianstad.

En man i Åhus är upprörd över att en person i mannens bostadsområde haft sin svenska flagga uppe både natt och dag, i ur och skur, under tre veckor.

– Det är en skändning mot den svenska flaggan. Den ska hissas upp på morgonen och ner på kvällen, säger han.

Mannen har inte pratat med flaggans ägare.

– Jag tycker han kan få sig en känga via tidningen.

Daniel Andersson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.