Nyheter

Fler internetbedrägerier anmälda

Ytterligare fyra anmälningar om försök till bedrägeri via internet har nu kommit in till närpolisen i Sölvesborg.
Nyheter • Publicerad 28 januari 2003

En anmälan rör ännu en faktura från företaget Scanbill, som skickats till anmälaren i slutet av oktober förra året. Anmälaren uppger sig inte ha utnyttjat de internettjänster som han fakturerats för. Totalt krävs anmälaren på 1 545 kronor, vilket inkluderar en ursprungsfaktura på 299 kronor och sedan ytterligare inkassokrav.

Ytterligare tre anmälare har fakturerats för tjänster de inte menat att utnyttja. Enligt närpolischef Torsten Persson rör det sig nu om ett företag som heter Internet B, och vars affärsidé är att fakturera kunder för att de tittat på en viss hemsida - en sida som kommer upp på användarens dator av sig själv. Sedan får användaren en faktura på 299 kronor.

– Det är säkert många som bara betalar, eftersom det rör sig om "snuskbilder" och det kan vara pinsamt att anmäla till polisen, säger Torsten Persson.

Eva Emmelin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.