Nyheter

Fonda slutar träna för att skriva

Nyheter • Publicerad 11 februari 2001

Skådespelerskan Jane Fonda, 63, har nu själv tröttnat på sitt berömda träningsprogram. För att få tid att skriva en bok om sin tid som kontroversiell fredsaktivist under Vietnam-kriget har hon helt lagt av med de tuffa aerobicsövningarna. Det avslöjar hon i en intervju som sänds i amerikansk tv på fredag kväll. Ett år efter skilsmässan från nyhetskanalen CNN:s grundare Ted Turner satsar Fonda helhjärtat på skrivandet. Några planer på att ta upp karriären som filmskådespelerska har hon inte.

–Ingen filmroll kan någonsin vara lika intressant som mitt nuvarande liv. Så varför skulle jag gå tillbaka, säger hon in den kommande intervjun med ABC:s Barbara Walters, enligt Reuters.

I den kommande boken vill förklara varför hon handlade som hon gjorde. Berätta om sådant som hon är stolt över och om samtidigt medge att hon skäms för en del saker hon gjort.

–Jag gjorde saker som sårade dessa män (vietnamveteranerna) och det ångrar jag djupt, säger Jane Fonda. (PM)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.