Nyheter

Förlängd häktningstid för Brobydåd

Tingsrätten i Kristianstad förlängde på torsdagen häktningstiden av de två män, 23 och 25 år gamla från Malmö, respektive Hässleholm, som misstänks för den grova misshandeln av tre män i Broby natten till påskdagen.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2003

Åklagaren uppger att förundersökningen inte hunnit avslutas inom de fyra veckor som hon och polisens utredare hittills haft på sig.

Polisen inväntar fortfarande resultatet av de tekniksa undersökningarna och DNA-analyser av blod som vi skickat iväg för analys samt rättsintyg över offrens skador.

Båda männen är, enligt tingsrätten, fortfarande på sannolika skäl misstänkta för delaktighet i den grova misshandeln av de tre männen, 16, 22 och 27 år gamla.

Åklagaren hävdar att de misstänkta handlat tillsammans och i samförstånd när de tre männen angreps med basebollträ och en sönderslagen flaska. Tiden att väcka åtal går ut den 5 juni.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.