Nyheter

Fortsatta förhör i Ludvigsborg

Polisnärvaron sätter sin prägel på Ludvigsborg mellan Höör och Hörby även i dag. Efter gårdagens dubbelmord arbetar ett dussintal poliser med dörrknackning och fortsatt teknisk undersökning. Ytterligare poliser arbetar med fortsatt inre spaning.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2007

Den 31-årige man som anhölls i går kväll som misstänkt för dådet har bara förhörts helt kort.

Förhöret avbröts då han begärde advokat. Därför är det oklart hur han ställer sig till misstankarna, uppger polisinspektör Karin Anvedahl Malm för TT.

Polisområde Mellersta Skåne har övertagit utredningen från länskriminalen. Den leds nu av åklagare Christer Ovallius.

Mordvapnet är inte hittat och Anvedahl Malm vill inte bekräfta de uppgifter som förekommit i massmedier om att paret skulle ha mördats med kniv. Den 31-årige mannen hämtades till förhör av polisen vid 16-tiden i går eftermiddag. Då fanns han i sina föräldrars bostad i Höör.

Enligt polisen är han sedan tidigare bekant med offren.

Det var en skolpojke som först hittade den 48-årige mannen död utanför ett bostadshus i Ludvigsborg. Senare hittades den 46-åriga kvinnan inne i det hus som var parets gemensamma hem. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.