Nyheter

Franzén toppnamn i Skånepartiet

Harry Franzén, tidigare Centrumdemokraterna i Svalövs kommun, blir toppnamn på Skånepartiets lista inför höstens riksdagsval.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2002

Franzén har bland annat gjort sig känd för att utmana alkohollagstiftningen genom att sälja vin i sin livsmedelsbutik i Röstånga. Hans profilkrav inför riksdagsvalet blir också "Vin i matbutiken".

Bland övriga punkter i Skånepartiets valprogram kan nämnas en invandringspolitik av "dansk" modell, stoppad avveckling av Barsebäck och ökat skånskt självstyre. Partiet kräver också att "islam ska bort" eftersom åskådningen påstås vara "oförenlig med demokrati".

Skånepartiet presenterade på onsdagen listor med 27 namn till såväl riksdags- som regionfullmäktigevalet. På riksdagslistan följs Harry Franzén närmast av Bengt Larwik som också är toppnamn på regionlistan. Skånepartiets ledare, Carl P Herslow, återfinns på tredje plats på riksdagslistan och på femte på regionlistan. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.