Nyheter

Fridolin nominerad till mp:s Stockholmslista

Grön Ungdoms språkrör Gustav jr Fridolin från Vittsjö har nominerats till miljöpartiets riksdagslista för Stockholmsormådet, trots att Gustav fortfarande efter två och ett halvt år som språkrör för ungdomspartiet är skriven i Vittsjö.
Nyheter • Publicerad 20 november 2001

– Jag är nominerad till en av de 28 platserna på riksdagslistan sedan får vi se var jag hamnar i de provval som ska pågå fram till den 10 januari. Självklart kommer jag att jobba för att få en riksdagsplats, även om det är många kända namn att kämpa mot, säger Gustav jr Fridolin.

Stockholmslistan har idag två riksdagsmandat som är besatta av Yvonne Ruwaida och Ewa Larsson. Dessutom kommer riksdagsledamoten Gunnar Gouder från Uppsalalistan att nomineras på Stockholmslistan, liksom Åsa Domeij, som står utanför riksdagen, men som ingår i miljöpartiets partistyrelse.

Totalt har miljöpartiet 16 riksdagsmandat, varav Skånedistriktet som är Gustavs hemmatrakter, bara har ett mandat.

18-årige Gustav jr Fridolin har länge ansetts vara en påläggskalv inom partiet. Han har varit Grön Ungdoms språkrör sedan två och ett halvt år tillbaka och kommer att verka på denna post fram till valet nästa år.

Gustav pluggar och jobbar politiskt med Stockholm som utgångsbas. Han läser sista året på gymnasiets medielinje och siktar på en utbildning till journalist.

– Politiken är inget livstidsyrke, säger Gustav, även om han inte skulle ha något emot att väljas in som den yngste riksdagsledamoten någonsin.

ewe.nilsson[AT]kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.