Annons
Nyheter

Fritidsgårdsforum räddas

Hotet mot Fritidsgårdsforum i Kristianstad tycks vara avvärjt. På onsdagen beslöt kommunstyrelsens arbetsutskott att ge Fritidsgårdsforum 230 000 kronor i tilläggsanslag för i år.
Nyheter • Publicerad 3 september 2003

– Det var trevligt, kommenterar Fritidsgårdsforums ordförande Lennart Smidfelt, som dock inte vill säga att han är nöjd.

– Det är fel uttryck, eftersom verksamheten för ungdomar i kommunen behöver ökas. Samtidigt är det svåra ekonomiska tider, och då får vi acceptera de politiska besluten.

Annons

Fritidsgårdsforum, som är en ideell paraplyorganisation för de nio fritidsgårdarna i kommunen, sa i våras upp avtalet med kommunen. Orsaken var att man inte ansåg sig kunna klara verksamheten med det anslag som organisationen fått. Exempelvis har Fritidsgårdsforum inte kompenserats för löneökningar och andra höjda kostnader sedan organisationen bildades år 2000.

Enligt Fritidsgårdsforum krävs ytterligare 400 000 kronor i år om det inte ska bli tal om nedskärningar eller nedläggning av en fritidsgård. En utredning som kultur- och fritidschefen Bengt-Åke Kjell gjorde gick på organisationens linje.

Men politikerna i kultur- och fritidsnämnden ansåg att 230 000 kronor fick räcka.

Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons