Nyheter

Fyra anhållna för människorov

Det är ännu oklart vad som ligger bakom kidnappningen av en 32-årig man i Malmö under tisdagen. En bakbunden man fritogs på kvällen ur en källarlokal av polisens insatsstyrka.
Nyheter • Publicerad 23 maj 2007

Direkt efter tillslaget greps en misstänkt i källarlokalen i stadsdelen Sofielund. Ytterligare tre greps strax efter på gatorna runt omkring.

Under onsdagsmorgonen anhölls alla fyra som misstänkta för människorov. Det rör sig om tre män och en kvinna i åldrarna från 23 till 48 år. Enligt polisens dagrapport är de också misstänkta för narkotikabrott, men länskriminalens utredningsledare Håkan Adler säger att inga narkotikabeslag gjordes i samband med gripandena.

Däremot har andra föremål tagits i beslag, bland annat mobiltelefoner. Adler svarar inte på om polisen dessutom har tagit hand om några vapen eller något fordon.

– Det kommenterar jag inte, svarar han.

Han medger att åtminstone några av de inblandade är kända av polisen sedan tidigare, men uppger inte i vilka sammanhang.

Det 32-åriga kidnappningsoffret, skriven i en stad på Västkusten men boende i Skåne, fördes till sjukhus efter fritagningen. Han uppges inte ha några allvarliga skador och kunde förhöras under onsdagen.

Enligt de första uppgifterna fick polisen larm om människorovet genom att en anhörig till 32-åringen krävdes på lösesumma. Tipset till polisen ska ha kommit bara några timmar före inbrytningen och det finns ingenting som tyder på att själva kidnappningen har inletts tidigare än under tisdagsdygnet.

Genom spaning kom man fram till att offret troligen fanns i källarlokalen på Närkesgatan och piketpolisens insatsstyrka kallades in. En boende i området berättar för TT om kraftiga smällar när polisen använde så kallade distraktionsgranater för att kunna bryta sig in.

Källarlokalen var avspärrad på onsdagen i avvaktan på polisens tekniska undersökning. Lokalen ser ut att främst vara avsedd som förråd, men det finns tydliga tecken på att den åtminstone tidvis har använts som bostad. (TT)

Peter Palmkvist

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.