Annons
Nyheter

Fyra glassar per scout

Fyra glassar per person! Det blev resultatet för det stora scoutlägret i Rinkaby och glasstillverkaren i Åhus är mycket nöjd: – Vi har kört ut mycket glass! säger försäljningschef Jan Lewén.
Nyheter • Publicerad 7 augusti 2001

Uppdraget att förse de drygt 26000 scouterna med glass under den gångna lägerveckan i Rinkaby blev en lyckosam affär för glasstillverkaren i Åhus.

– Vi har haft 54 boxar på plats ute på lägerområdet och sålt slut flera gånger, säger Jan Lewén.

Annons

– Vi har haft en glassbil stationerad på lägret bara för att få ut glass till scouterna.

Det är främst strutar och pinnar som gått åt i värmen. Struten Superknäck har toppat försäljningslistorna med god marginal. Populär har också saftisen varit.

– Vi har sålt ungefär 100000 strutar och pinnar på scoutlägret, säger Jan Lewén.

– Dessutom har det gått åt ungefär 4000 liter gourmetglass.

Åhusglass hade ungefär en och en halv månad på sig av förberedelser inför det stora lägret. Företagets lagermöjligheter i anslutning till lägret tror försäljningschefen var en förutsättning för säkra leveranser.

– Det gjorde det möjligt för oss att hålla en hög servicegrad, säger Jan Lewén, som inte hunnit färdigställa det ekonomiska slutresultatet över lägerveckan ännu.

karin.hallengren

@kristianstadsbladet.se

Av Karin Hallengren 044-289130
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons