Nyheter

Genomfartstrafik stoppas inte på Utanverken

Boende på Utanverken får inte igenom sitt förslag att förbjuda genomfartstrafik mellan Kanalvägen och Norra Vallvägen i Kristianstad. De boende har tidigare skrivit till kommunen och påpekat att det bor många barnfamiljer i området och att bilister som kör förbi, ofta håller över 30 kilometer i timmen på den smala Norra Vallvägen.
Nyheter • Publicerad 4 april 2001

Med en trafikräkning på Norra Vallvägen som grund avslår tekniska nämnden de boendes förslag. C4 teknik har utfört en trafikräkning som visade att det i snitt passerar 50 fordon per dygn och att genomsnittshastigheten är 30 kilometer i timmen. Förvaltningens slutsats är att bilister upplever östra Kaserngatan som enklare och snabbare genomfart. Däremot ska C4 teknik ansa häckar som skymmer sikten för trafiken i området.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.