Annons
Nyheter

Glatt återseende i Östra Sönnarslöv

En och annan regnskur hade ingen som helst betydelse för publiken kring Östra Sönnarslövs fotbollsplan på lördagsmiddagen. Det var återseendets glädje som dominerade hela tillställningen. För första gången arrangerade byn en hemvändardag och det var många som sökt sig tillbaka till sin barndomsby.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2001

Dagen inleddes med en fotbollsmatch mellan 1968 och -69 års juniorlag som då spelade i Junior-DM och ett lag med något yngre spelare som någon gång spelat i klubben under 80- och 90-talen.

Två gånger 30 minuter var den utsatta matchtiden för dessa ovana herrar, som tycktes ha väldigt roligt i ett behagligt tempo på planen. 5-2 till det yngre laget slutade matchen efter straffläggning. Vid full tid stod det 4-4.

Annons

Publiken tycktes mest bry sig om att prata med varandra och att gå runt och spana efter nygamla vänner.

Hemvändardagen fortsatte med träff på Folkets hus där man kunde titta på arkeologgruppens utställning, en sockenfilm från 50-talet som lagts över på video.

- Det var 150 personer som satt i trädgården och pratade när det blev kaffedags. Återseendets glädje var så stor att den här dagen ska vi göra om, berättar Bodil Sandstedt i samrådsgruppen.

Skolan visades och dagen avslutades i kyrkan.

Av Lena Timelin 044–18 55 12
Av Lena Timelin 044–18 55 12
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons