Annons
Nyheter

Grattis till fem nötknäckare

Nyheter • Publicerad 12 januari 2001

TÄVLING. Så är kulturredaktionens jultävling rättad och avgjord. Bland de inkomna svaren har fem vinnare utsetts, samtliga lyckades med konsten att pricka in alla 13 rätt. För er som har möjlighet att kontrollera de rätta svarsalternativen följer här den rätta raden:

1, 2, 2, 2, 1, 2, 1, 2, 2, 2, X, 1, X.

Annons

Svårast verkar det ha varit att gissa vem som fick årets Polonipris, ett deckarpris som delades ut på förra årets Bokmässa i Göteborg. Rätt kvinna var Åsa Nilsonne. Även frågan om vem som fick förra årets Augustpris för bästa barn- och ungdomsbok rönte vissa problem, svaret här var Pija Lindenbaum.

Tack för alla insända svar och grattis till dessa fem som vinner varsitt bokpris, som i nästa vecka kommer med posten:

1: Anna–Lisa Hansson (Kristianstad) vinner de två svenska romanerna som är nominerade till Nordiska rådets litteraturpris; Populärmusik från Vittula av Mikael Niemi och Lord Nevermore av Agneta Pleijel

2: Christel Larsson (Åhus) vinner Andarnas berg av Nobelpristagare Gao Xingjian

3: Svea Wikström (Kristianstad) vinner Margaret Atwoods Bookerbelönade Den blinde mördaren

4: Elsa Falk (Vittskövle) samt

5: Lena Schéle (Åhus) vinner varsitt pocketpaket om två deckare; Iain Pears Den fjärde sanningen och Ian Rankins Den hängande trädgården.

SUNE JOHANNESSON

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons