Nyheter

Hackare programmerar om robothund

Nyheter • Publicerad 16 november 2001

En hackare har lyckats hitta på nya rörelser för Sonys robothund Aibo och lagt ut detta på sin hemsida. Bland annat har han lyckats få hunden att dansa till musik.

Sony är upprörda och anser att det handlar om intrång i deras företagshemligheter. Programmeraren hävdar dock att han aldrig publicerat några detaljer på sin hemsida om hur man tar sig in i Sonys minnesbank, enligt ZDNet News. (PM)

Tummen ner för sms. Att skicka sms-meddelanden på mobiltelefonen tär på tummarna. Människor som ofta smsar riskerar att slita ut leder och muskler i tummen - eftersom tummen ofta används när man knappar in ett meddelande, skriver FL-Net. Ergonomiskt tycks dagens teknik ha en del övrigt att önska. (PM)

Väntande maskiner dyrt för hushåll. Alltför mycket av vår hushållsenergi går till att hålla hemmets maskinpark i standby-läge eller så att säga på vänt. Dessa lägen utgör ungefär 10 procent av energin som ett hushåll gör av med. Detta slöseri tenderar att öka då hemmen digitaliseras alltmer och vi går mot det som kallas intelligenta hem då apparaterna är sammankopplade i nätverk.

Frågan diskuteras internationellt, men i Sverige har det varit ganska tyst om detta eftersom Sverige inte har egen elektroniktillverkning, skriver Råd & Rön. (PM)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.