Annons
Nyheter

Hälsofrämjandet hoppas på bidrag

Hälsofrämjandet i Skåne ger inte upp om bidrag från Region Skåne. Hälso- och sjukvårdsberedningen avslog nyligen främjandets ansökan om bidrag på 30 000 kronor. Organisationen ber nu att ansökan ska tas upp till förnyad prövning.
Nyheter • Publicerad 10 april 2001

Avslaget motiverades med att organisationen inte uppfyller kriterierna för bidrag. Och det har Hälsofrämjandet ingen förståelse för. Tvärtom tycker man att organisationen i allra högsta grad, varje dag, arbetar för en bättre hälsa och sundare vanor.

Eftersom det är svårare att få tag i ledare som jobbar ideellt försöker Hälsofrämjandet ändra sina arbetsformer, och det är därför pengarna behövs.

Annons

Eftersom Hälsofrämjandets friskvård går ut på att förbättra både fysisk och psykisk hälsa tycker organisationen själv att arbetet är mer långtgående än idrottsrörelsens.

Gunilla Ingels

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons