Nyheter

Handikappanpassning tar längre tid

Att fördröja färdtjänstmålet i Skåne med tre år är ingen bra lösning, anser regionala utvecklingsnämnden, men säger ändå okej.
Nyheter • Publicerad 25 augusti 2004

Tidigare i år visade det sig att de statliga pengarna inte räcker för att handikappanpassa alla perronger och hållplatser i Skåne, så att hälften av alla färdtjänstberättigade kan åka kollektivt 2007. Dessutom ansåg Skånetrafiken att det skulle bli svårt att hinna utbilda 3 000 förare, så att de kan möta kunderna på rätt sätt. Därför föreslog Skånetrafiken att målet skulle skjutas upp till 2010. Nu säger regionala utvecklingsnämnden att det krävs synnerliga skäl för att skjuta upp målet och måste i så fall diskuteras med kommunerna, Banverket, Vägverket och andra berörda. Med tanke på att det arbetet kräver lång planering godtar nämnden ändå att målet skjuts upp. Med andra ord ska hälften av de färdtjänstberättigade kunna åka kollektivt 2010.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.