Annons
Nyheter

Hässleholm opererar åt andra

Omkring 100 patienter på väntelistan för en ny höftled eller knäled vid ortopedkliniken Malmö–Trelleborg kan få hjälp på Hässleholms lasarett.
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2001

Det skånska samarbetet mellan ortopedklinikerna på sjukhusen formaliseras i slutet av den här veckan och kommer att vara minst sex veckor. De första patienterna opereras i september.

"De här patienterna kommer till operation snabbare och då kan andra grupper som står i kö till fot-, rygg- och axeloperationer komma till vid sjukhusen i Malmö och Trelleborg", skriver Ingemar Sernbo, chefsöverläkare vid den gemensamma ortopediska kliniken Malmö–Trelleborg.

Kön av patienter till ortopedkliniken i sydvästra Skåne är nu 350 patienter lång. Genom samarbetet mellan de tre Skånesjukhusen kan vårdgarantin på tre månader i Region Skåne uppfyllas. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons