Nyheter

Haveriet gör läsarna upprörda

Nyheter • Publicerad 3 mars 2008

Det beklagliga haveriet i JMS:s tryckeri natten till lördag upprör många läsare. Dels för att de inte fick Kristianstadsbladet, dels för bristande information kring strulet.

Ulla, som är bland de första att ringa, undrar varför lokalradion inte gick ut med information om att det var problem på tryckeriet och att Kristianstadsbladet fanns att hämta på olika platser.

Jörgen Röxner, regionchef för Tidningsbärarna i Kristianstad, har svaret:

– Rutinen är att vi vänder oss till trafik och service på Radio Kristianstad. Det gjorde vi även i lördags, men det fungerar enbart måndag till fredag.

Britt-Marie Anderson tycker – med tanke på haveriet – att det är helt ok att tidningen uteblev i lördags. Däremot tycker hon att hon ska få lördagstidningen.

– Det stod också i måndagens Kristianstadsbladet, men när jag ringde till tidningsbärarna i dag (måndag) sa de att lördagens Kristianstadsbladet är slut.

Bror på Österäng, som snart är 80 år gammal, ringer i samma ärende. Han behöver lördagens tidning för att kunna delta i tävlingen "Hitlåtar vi minns".

– Får vi inte tidningen så kan jag i princip riva sönder spelplanen, säger Bror. Ett alternativ kan vara att sätta in lördagens och söndagens deltävlingar i tisdagens tidning.

– Ett bra förslag. Så gör vi, säger Kristianstadsbladets annonschef Håkan Karström.

Bror har synpunkter också på informationen från Tidningsbärarna. Under hela lördagsmorgonen stod det att Kristianstadsbladet var försenad, men skulle komma senare. Vilket den för många alltså inte gjorde.

Peter vill veta hur läsarna ska kompenseras för den uteblivna tidningen.

På det svarar Madeleine Andersson, chef för Skånemedias kundtjänst:

– Någon generell kompensation kan vi inte ge. Vårt system vet inte vilka abonnenter som blev utan tidning i lördags. Men om man ringer vår kundtjänst och meddelar att man blev utan lördagstidningen så får man två dagars kompensation.

Kundtjänst når ni via Kristianstadsbladets växel på 044-185500. Ni kan ringa under hela denna veckan.

Nu över till annat. Signaturen Tidningsläsare reagerar på gästkrönikören Douglas Brommessons artikel om brott och straff i måndagens tidning. Brommesson konstaterar bland annat att psykiskt sjuka inte döms till fängelsestraff utan till vård. Tidningsläsare anser att Sverige bör införa samma system som många andra länder har.

– Där döms människor till fängelse och om de har en psykisk sjukdom förs de senare över till vården.

En kvinna i Åhus har en undran. Hon vill veta om en brevlåda verkligen är stöldbegärlig. Hennes försvann natten mellan fredag och lördag, vilket har orsakat en hel del besvär.

– Jag har polisanmält stölden och bett Posten att hålla min post. Dessutom måste tidningsbärarna lägga min tidning i en plastpåse på uppfarten.

Slutligen ringer Erik i Vä angående den bländande belysningen vid den nya rondellen vid Maxi.

– Hur kan man sätta upp en så förvirrande belysning? Ta bort den! uppmanar Erik.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.