Annons
Nyheter

"Heder åt sådan personal"

Nyheter • Publicerad 3 september 2003

Gun Svensson från Tollarp berömmer de anställda på infektionskliniken i Kristianstad för att de visar en stor medmänsklighet. Från ett besök där har hon mycket goda erfarenheter.

– Jag hade tårar i ögonen och blev rörd av den vänlighet de visade. Det är helt underbart. Heder åt sådan personal.

Annons

Gun Svensson berättar att upprinnelsen till hennes solskenshistoria var att hon hade fått remiss från vårdcentralen i Tollarp för att ta medicinska prover i Kristianstad. När hon kom till CSK visade det sig att den avdelning hon besökte inte hade möjlighet att genomföra proverna den dagen. Personalen där rådde henne i stället att gå till infektionskliniken för att se om personalen där hade tid och möjlighet att utföra proverna.

– När jag kom till infektionskliniken hade personalen fortfarande lunchrast men när de såg mig tog de hand om mig och tog provet. De var så vänliga och rara.

Gert från Hovby berömmer kommunen för de fina cykelvägar som byggts i Kristianstad, till exempel sträckan mellan Kristianstad och Maglehem, men han undrar varför de används så sparsamt.

– Oj vad de är glest trafikerade. Gitter inte Kristianstadsborna cykla?

Han kommenterar också den pågående EMU-debatten.

– Har Wanja Lundby-Wedin blivit lovad ett toppjobb av Persson vid en eventuell ja-seger, säger han med anledning av LO-ordförandens uttalanden om konsekvenserna av ett svenskt EMU-medlemskap.

Lisbeth ger sig in i debatten om tunga kundvagnar och hon tackar Kristianstadsbladet för att problemet uppmärksammats i tidningen. Hon föreslår att varuhusen ska införa två storlekar på vagnar. En stor för de större inköpen, en liten för de mindre.

Även Nicke i Kristianstad kommer med ett inlägg i diskussionen kring varuhusens kundvagnar. Han menar att det är ohygieniskt att barnen sitter i vagnarna med smutsiga skor.

– Där ska det vara mat och ingenting annat. Varuhusen får gärna påpeka detta genom att sätta upp skyltar, säger han.

Gullbritt Persson har synpunkter på konsekvenserna av avfallshanteringen i Kristianstad. Hennes kritik gäller de kommundelar som mångdubblar sin befolkning under sommaren, till exempel Yngsjö, Furuboda och Åhus.

Annons

– Soptunnorna där töms varannan vecka och det stinker av sopor som ligger i sol i överfulla tunnor. Det är miljöfarligt och ser fruktansvärt ut. Man kan inte ha samma rutiner i januari som man har i juni. Tunnorna borde tömmas varje vecka på sommaren, säger hon.

Lars Karlgren, driftschef på Kristianstads Renhållnings AB, svarar att beslutet att tömma sopkärlen vannan vecka bygger på en avvägning mellan kundens önskemål och kostnaden för att utföra servicen. Han påpekar att den rådande avfallshanteringen inte innebär någon miljöfara men uttrycker samtidigt att man från företagets sida är medvetna om att obehaglig lukt kan uppstå under sommaren.

– Det vi gör är att uppmana abonnenterna att packa avfallet på ett bra sätt, säger Lars Karlgren.

Han påpekar även att Krab har möjlighet att tömma tunnorna varje vecka mot en extra avgift.

Kerstin har hittat ett par mörkblå barnhandskar med kardborreband och stickade muddar. Hon hittade handskarna på en cykelväg genom Öllsjöområdet. Kerstin nås på nummer 0705-145284.

Jerker Hagman

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons