Annons
Nyheter

Hellström på g

Nyheter • Publicerad 5 april 2001

Hellström på g. Det i höstas bildade Gustaf Hellström-sällskapet presenterar nu sitt första medlemsblad. Tanken är att man årligen vill utkomma med två nummer. Premiärnumret innehåller ungdomsalter av Gustaf Hellström, utgivna runt 1900, två dikter och en längre artikel om skandinaviska broderskänslor inom litteraturen. Bra att inte enbart låta vår tid se på Hellström, utan att även lyssna till hans egna ord.

Inom den närmaste tiden stundar två Hellström-program i Kristianstad. Redan ikväll har Bibliotekets vänner en afton om Gustaf Hellström, med bland annat en översikt över hans författarskap och om Hellströms studenttid i Lund. Bland gästerna finns också representanter från Teater Nostra, som skall presentera sitt sommarprojekt Snörmakare Lekholm.

Annons

Lördag 21 april har sällskapet sitt första årsmöte. Förutom alla val kommer Anders Bojs att ge en bild över Kristianstad under Gustaf Hellströms tid.

SUNE JOHANNESSON

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons