Annons
Nyheter

Helsingborgshem tvingas inte ta tillbaka hyreshöjning

Det nya ägardirektivet till det kommunala bostadsbolaget Helsingborgshem sätter stopp för marknadshyror – men först från och med nästa år.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2001

Vid onsdagens kommunfullmäktige vann den borgerliga majoritetens förslag. Intentionerna är att Helsingborgshem ska återgå till bruksvärdesprincipen, försäkrade kommunalrådet Arne Larsson (fp).

Däremot är inte Helsingborgshems planer på att införa marknadshyror för i år stoppade med de nya ägardirektiven.

Annons

I en långdragen hyresprocess vill bolaget höja hyran för 7000 hyresgäster, olika beroende på var de bor. Över 5000 har protesterat hos hyresnämnden, där de är under behandling.

Men flera motioner för att stoppa hyreshöjningarna väntar på att behandlas vid senare fullmäktigesammanträden under våren.

Omkring 80 demonstranter från Hyresgästföreningen samlades utanför fullmäktigemötet i rådhuset. De krävde stopp för hyreshöjningarna.

–Vi vill ha tydliga ägardirektiv som inte lämnar något tolkningsutrymme för Helsingborgshems styrelse, sade Jan Wahlström, ordförande i Hyresgästföreningens avdelning inom Helsingborgshem. Han var inte nöjd med de nya direktiven som han tyckte var för luddiga.

I socialdemokraternas förslag till ägardirektiv uppmanades Helsingborgshem att dra tillbaks hyreshöjningskraven för 2001.

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons