Nyheter

Hilding Anders omsättning ökar

Den Hästvedabaserade sängtillverkaren Hilding Anders omsättning ökade med fyra procent till 917 miljoner kronor under första kvartalet i år. Det visar den kvartalsrapport som blev offentlig på torsdagen.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2003

Däremot har rörelseresultatet minskat från 99,4 till 96 miljoner kronor, bland annat på grund av omstruktureringar. Det kostar alltid något i början, men vi kommer att bli nöjda med utvecklingen i Hästveda.

– Rensat från det har vi någon procentenhets minskning. Men det är tuffa marknadsvillkor, det har varit något bistrare ekonomiska tider och då går försäljningen ner något av våra dyrare märken, säger vd-n och koncernchefen Anders Pålsson.

Totalt har Hilding Anders en marknadsandel om tio procent i Europa, och uppemot 20 procent i Norden. Ikea är största kunden, och står för omkring 15 procent av omsättningen.

Totalt omsatte koncernen i fjol 3,7 miljarder kronor och hade över 2 400 anställda.

Clifford Johansen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.